Заради нападението в събота в  общностния ЛГБТИ център Rainbow Hub

...
Заради нападението в събота в  общностния ЛГБТИ център Rainbow Hub
Коментари Харесай

Гешев иска имунитета на Боян Расате заради инцидент в София

Заради нападението в събота в  общностния ЛГБТИ център Rainbow Hub в София, се чака основният прокурор Иван Гешев да изиска от Централната изборна комисия да бъде свален имунитета на Боян Расате, който е претендент и за президент, и за депутат, съобщи БНР.  

Полицията в София проверява случай, при който няколко индивида са нахлули в офис на неправителствена организация, защитаваща правата на хората с друга половост.

Инцидентът е станал в центъра на София на столичния бул. " Дондуков ". След нападението мъжете, които са влезнали в офиса, са избягали. В момента се търсят от Столична дирекция на вътрешните работи. Има нанесени материални вреди в офиса. 

Изясняват се аргументите за нападателните дейности на нападателите.

При случая няма съществено потърпевши, само че една жена е ударена, а друга е припаднала, описа пред БНР Мануела Попова, информационен управител на фондация " Билитис ". Именно фондацията е провела събитието, което е обществено и е било с отворена покана за всеки, който би желал да участва. 

" Събитието ни е за транс хората, с две девойки - посетители, които да опиша повече за бъдещето на транс хората в България и правовите въпроси, които засягат транс-делата. На вратата се звъни. Момиче споделя: " Здравейте, аз съм за събитието ". Отварят ѝ сътрудниците, при което, като отварят вратата, нахлуват към 10 - 12 индивида, удрят моя колежка и стартират да разрушават в помещението, в което се намираме. Друго момиче припада. Цялата ни техника, мебели, всичко е изпотрошено ", изясни Попова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР